Română

Cum puteți face o reclamație

Introducție


Ombudsmanul Poliției pentru Irlanda de Nord este Doamna Marie Anderson.

Biroul Ombudsmanului pentru Poliție oferă un serviciu independent și imparțial care rezolvă reclamațiile împotriva poliției.

Noi analizăm dovezile pentru a decide dacă ofițerii au acționat conform normelor sau nu.

Deciziile noastre sunt luate în totatlitate independent de poliție, guvern sau reclamanți.


Ombudsmanul Poliției nu se ocupă de reclamațiile cu privire la:

 
 • Serviciului de Poliție din Irlanda de Nord (ofițeri de poliție și civili desemnați)
 • Portului Belfast
 • Poliția Aeroportului Internațional Belfast
 • Poliția Ministerului Apărării din Irlanda de Nord
 • Anumitor angajați de la UK Border Force (ofițeri de vamă și imigrări UK) (numai „cazurile grave”)


Ombudsmanul Poliției nu se ocupă de reclamațiile cu privire la:

 
 • Probleme operaționale ale poliției, cum ar fi modul în care poliția își prioritizează munca sau modul în care își gestionează operațiunile sau numărul de ofițeri repartizați într-o zonă,
 • Ofițerii de poliție în afara orelor sale de program, decât dacă faptul că el sau ea lucreză pentru poliție devine relevant ex: își prezintă legitimația, sau v-a spus că este ofițer de poliție.
 • Ofițerii de poliție sau angajați pensionați, decât dacă se susține că aceștia ar fi călcat legea în timp ce lucrau pentru poliție

Puteți face o reclamație:

 
 • La telefon la 0300 123 2989
 • Prin email: [email protected]
 • Pe pagina noastră de internet 
 • În scris la adresa : Initial Complaints Office, Police Ombudsman’s Office, New Cathedral Buildings, 11 Church Street, Belfast, BT1 1PG
 • În vizită la biroul nostru între orele 9:00 și 17:00, de luni până vineri


Faceți reclamație


În mod normal, trebuie să ne prezentați o reclamație în termen de un an de la incidentul care vă preocupă. Cu toate acestea, cu cât faceți acest lucru mai repede, cu atât este mai probabil ca anumite tipuri de dovezi să fie disponibile în continuare.

Oficiul se ocupă de reclamațiile persoanelor care au motive să fie bine informate cu privire la faptele unui incident, fie pentru că au fost implicate în acesta, fie au fost afectate de acesta, fie acționează în numele acestor persoane.

În anumite circumstanțe speciale, Ombudsmanul Poliției poate decide să investigheze o reclamație despre ceva ce s-a întâmplat cu mai mult de un an în urmă de la data când ne-a fost reclamat. Lucrul acesta se întâmplă când Ombudsmanul Poliției consideră că reclamația este gravă sau excepțională..
Vă rugăm să încercați să ne oferiți cât mai multe informații posibil, cu privire la incidentul despre care faceți reclamație, inclusiv aspecte ca acestea:
 • Ziua, data, ora și locul exact al incidentului
 • Numele, numărul de ofițer (agent) și o descriere fizică a ofițerului/ofițerilor sau a angajatului implicat
 • Numele, adresa și numere(le) de telefon ale oricăror martori
 • Numerele de înregistrare ale oricăror vehicule implicate în incident
 • Orice alte dovezi relevante sau utile, cum ar fi poze, înregistrări audio sau video.
Nu vă faceți probleme dacă puteți pune la dispoziție numai unele din aceste probe. Noi vom încerca să găsim orice informații considerăm că sunt relevante reclamației dumneavoastră.
 

Ce se va întâmpla după ce dumneavoastră depuneți reclamația


Vom trata egal și just atât persoana care a depus plângerea, cât și persoana despre care s-a plâns.
În urma reclamației depuse, noi vom lua detalii despre reclamația dumneavoastră și apoi vom decide în ce mod vom proceda referitor la aceasta.

Vă vom comunica numele persoanei care se va ocupa de reclamația dumneavoastră.

În cazul în care reclamația dumneavoastră este de o natură mai puțin gravă s-ar putea să vă cerem consimțământul de a o trimite înapoi la poliție, pentru a fi rezolvată acolo. Dacă veți fi de acord, poliția vă va contacta pentru a discuta reclamația dumneavoastră și pentru a încerca să găsească o soluție. Noi vom verifica în ce fel a rezolvat poliția reclamația dumneavoastră

În cazul în care vom iniția noi o anchetă oficială cu privire la reclamația dumneavoastră, vom aduna probe despre ce s-a întâmplat. Aceasta va include declarații de martori, și ar putea să includă înregistrări ale poliției, înregistrări video, transmisii radio ale poliției, fișe medicale, probe criminalistice și alte informații.

După ce ați făcut reclamația s-ar putea să revenim la dumneavoastră pentru mai multe informații. În cazul în care se va întâmăpla așa, vom putea continua cu investigația numai prin continua dumneavoastră co-operare. We will give you as much information as we can at each stage of the complaints process.
 

Rezultatul reclamației dumneavoastră


Ombudsmanul Poliției ar putea să ia un număr diferite de decizii în legătură cu reclamația dumneavoastră împotriva poliției sau alți ofiteri ai legii, care își desfășoară activitatea în Irlanda de Nord, depinzând de probele disponibile.

Dânsa ar putea:
 • Recomanda ca un ofițer de poliție sau un angajat al legii să fie trimis în judecată.
 • Recomanda ca un ofițer de poliție sau un angajat al legii să fie pedepsit.
 • Recomanda ca un ofițer de poliție sau un angajat al legii ar trebui să continuie să primească instruire.
 • Face recomandări la Poliție pentru a îmbunătăți modurile în care acestia lucrează sau
 • Decide că nu există suficiente dovezi pentru a investiga reclamația dumneavoastră.
Depinde de Directorul de la Public Prosecutions (Urmăriri Penale) care decide dacă trimite în judecată sau nu. Dacă Directorul decide să trimită în judecată, vă vom explica cum funcționează procesul acesta.
Recomandările pentru acțiuni disciplinare sunt făcute la Chief Constable (Chestor Șef). În cazul în care s-a luat o decizie pentru a disciplina un ofițer sau un angajat, vă vom explica cum funcționează acest proces.

Indiferent de rezultat, după ce vom fi terminat de procesat reclamația dv vă vom scrie pentru a vă explica decizia Ombudsmanului Poliției.
 

Optiniile dumneavoastră


După ce vom termina de procesat reclamația dumneavoastră, vă vom trimite un chestionar care vă va solicita opiniile cu privire la serviciul nostru. Vă rugăm să îl complectați si să ni-l returnați. Opiniile celor care utilizează serviciul oferit de biroul nostru sunt extrem de importante pentru noi, și în trecut au condus la îmbunătățirea serviciului pe care îl prezentăm.

Dacă sunteți nemulțumit cu serviciul pe care noi vi l-am oferist, dumneavoastră puteți face o reclamație, prin a vă adresa în scris serviciului Reclamații Clienți (Customer Complaints) la adresa:
Police Ombudsman’s Office,
New Cathedral Buildings,
11 Church Street,
Belfast,
BT1 1PG
 
Twitter home