Română

Introducere

Ombudsmanul Poliției pentru Irlanda de Nord este Doamna Marie Anderson.

Biroul Ombudsmanului pentru Poliție oferă un serviciu independent și imparțial care rezolvă reclamațiile împotriva poliției.

Vă rugăm să faceți clic aici dacă doriți să faceți reclamație prin intermediul paginii noastre de internet

Sau citiți mai jos pentru alte opțiuni:

Noi analizăm dovezile pentru a decide dacă ofițerii au acționat conform normelor sau nu.
De asemenea investigăm reclamațiile împotriva unor (dar nu a tuturor) angajați civili din poliție. Aceasta include angajați lucrând în posturi de arest sau escortă pentru poliție.
Deciziile noastre sunt luate în totatlitate independent de poliție, guvern sau reclamanți.
Dv nu trebuie să plătiți pentru a face o reclamație la noi.
Ombudsmanul Poliției se ocupă de de reclamații împotriva:
 • Serviciului de Poliție din Irlanda de Nord (ofițeri de poliție și civili desemnați)
 • Ofițeri din cadrul National Crime Agency (Agenției Naționale pentru Infracțiuni) din Irlanda de Nord
 • Poliția Portului Belfast
 • Poliția Aeroportului Internațional Belfast
 • Poliția Ministerului Apărării din Irlanda de Nord
 • Anumitor angajați de la UK Border Force (ofițeri de vamă și imigrări UK) (numai „cazurile grave”)
Noi investigăm reclamațiile referitoare la modul în care ofițerii de poliție și angajații își fac datoria. Aceasta include reclamații cu privire la uzul excesului de forță, la faptul că ofițerii nu au condus investigații adecvate, că ofițerii sau personalul s-au comportat urât sau jignitor, s-au chiar au avut un comportament neadecvat în alte moduri.
 
Alte informații cu privire la modul în care vă administrăm datele dv personale pot fi găsite în Informații despre confidențialitate
 

Cum se face o reclamație

Puteți face o reclamație:
 • La telefon la 0300123 2989
 • Prin email: complaints@policeombudsman.org
 • Pe pagina noastră de internetwww.policeombudsman.org
 • În scris la adresa aflată în josul acestei pagini
 • În vizită la biroul nostru între orele 9:00 și 17:00, de luni până vineri (sunați la 0300 123 2989 pentru programare)
*Apelurile telefonice ar putea fi înregistrate pentru protecție comună, instruire sau alte scopuri legale.

Vă rugăm să încercați să ne oferiți cât mai multe informații posibil, cu privire la incidentul despre care faceți reclamație, inclusiv aspecte ca acestea:
 • Ziua, data, ora și locul exact al incidentului
 • Numele, numărul de ofițer (agent) și o descriere fizică a ofițerului/ofițerilor sau a angajatului implicat
 • Numele, adresa și numere(le) de telefon ale oricăror martori
 • Numerele de înregistrare ale oricăror vehicule implicate în incident
 • Orice alte dovezi relevante sau utile, cum ar fi poze, înregistrări audio sau video.
Nu vă faceți probleme dacă puteți pune la dispoziție numai unele din aceste probe. Noi vom încerca să găsim orice informații considerăm că sunt relevante reclamației dv. Trebuie să faceți reclamația în termen de maximum un an de la incidentul care vă interesează.
În anumite circumstanțe speciale, Ombudsmanul Poliției poate decide să investigheze o reclamație despre ceva ce s-a întâmplat cu mai mult de un an în urmă de la data când ne-a fost reclamat. Lucrul acesta se întâmplă când Ombudsmanul Poliției consideră că reclamația este gravă sau excepțională.
Dacă aveți sub 18 ani puteți afla mai multe informații despre cum se poate face o reclamație dacă faceți clic aici
 

Ce vom face noi cu reclamația dv?

Vom lua detalii despre reclamația dv și apoi vom decide în ce mod vom proceda referitor la aceasta.
Vă vom comunica cine se ocupă de reclamația dv și vă vom oferi cât mai multe informații posibil la fiecare fază a procesării reclamației. Vom tratata atât ofițerii cât și reclamanții egal și just.
În cazul în care reclamația dv este de o natură mai puțin gravă s-ar putea să vă cerem consimțământul de a o trimite înapoi la poliție, pentru a fi rezolvată acolo. Dacă veți fi de acord, poliția vă va contacta pentru a discuta reclamația dv și pentru a încerca să găsească o soluție. Noi vom verifica în ce fel a rezolvat poliția reclamația dv.
În cazul în care vom iniția noi o anchetă oficială cu privire la reclamația dv, vom aduna probe despre ce s-a întâmplat. Aceasta va include declarații de martori, și ar putea să includă înregistrări ale poliției, înregistrări video, transmisii radio ale poliției, fișe medicale, probe criminalistice și alte informații.
Ne vom ocupa de reclamația dv cât de repede posibil dar unele reclamații sunt foarte complicate și ar putea implica mai multe persoane, cum ar fi martori, medici sau personal criminalist. Aceasta înseamnă că va dura ceva timp să se investigheze reclamația dv.
După ce ați făcut reclamația s-ar putea să revenim la dv pentru mai multe informații. În cazul în care se va întâmăpla așa, vom putea continua cu investigația numai prin continua dv co-operare.
 

Ce nu putem să facem

Există unele reclamații pe care nu le putem rezolva noi.
Nu putem:
 • Investiga o reclamație despre un ofițer de poliție în afara orelor sale de program, decât dacă faptul că el sau ea lucreză pentru poliție devine relevant ex: își prezintă legitimația, sau v-a spus că este ofițer de poliție.
 • Investiga reclamații despre angajații poliției în afara orelor lor de program
 • Investiga reclamații despre chestiuni operaționale cum ar fi câți ofițeri de poliție sunt alocați în zona dv, felul în care polițiștii își stabilesc prioritățile în muncă sau cum își administrează operațiile lor
 • Investiga reclamațiile despre dirijorii de trafic
 • Investiga reclamații despre ofițeri de poliție sau angajați pensionați, decât dacă se susține că aceștia ar fi călcat legea în timp ce lucrau pentru poliție.

Vă vom spune ce s-a întîmplat cu reclamația dv

Ombudsmanul Poliției ar putea să ia un număr diferite de decizii la reclamația dv, depinzând de probele disponibile.
Ar putea:
 • Recomanda ca un ofițer de poliție sau un angajat să fie trimis în judecată.
 • Recomanda ca un ofițer de poliție sau un angajat trebuie pedepsit.
 • Recomanda ca un ofițer de poliție sau un angajat ar trebui să continuie să primească instruire
 • Face recomandări la Poliție pentru a îmbunătăți modurile în care ei lucrează
 • Decide că nu există suficiente dovezi pentru a investiga reclamația dv.
Recomandările pentru trimitere în judecată sunt făcute către Public Prosecution Service (Serviciul Public al Procuraturii). Depinde de Directorul de la Public Prosecutions (Urmăriri Penale) care decide dacă trimite în judecată sau nu. Dacă Directorul decide să trimită în judecată, vă vom explica cum funcționează procesul acesta.
Recomandările pentru acțiuni disciplinare sunt făcute la Chief Constable (Chestor Șef). În cazul în care s-a luat o decizie pentru a disciplina un ofițer sau un angajat, vă vom explica cum funcționează acest proces.
Indiferent de rezultat, după ce vom fi terminat de procesat reclamația dv vă vom scrie pentru a vă explica decizia Ombudsmanului Poliției.
 

Opiniile dv sunt importante

În permanență încercăm să îmbunătățim serviciul pe care îl punem la dispoziție. Dv ne puteți ajuta dacă veți completa și returna chestionarul de satisfacție pe care vi-l vom trimite la încheierea procesării reclamației dv. Opiniile celor care utilizează serviciul oferit de biroul nostru sunt extrem de importante pentru noi, și în trecut au condus la îmbunătățirea serviciului pe care îl prezentăm.
 

Dacă sunteți nemulțumit cu serviciul pe care vi-l oferim

În cazul în care doriți să faceți o reclamație despre serviciul pe care l-ați primit ar trebui să vă adresați serviciului Customer Complaints (Reclamații Clienți) la adresa din josul acestei pagini. Vom analiza reclamația dv și vă vom răspunde în scris.
Dacă veți considera că răspunsul nostru nu vă satisface în întregime nemulțumirea, scrisoarea care o veți primi vă va explica cum veți putea face apel la decizie.
 
 
 
Twitter home